Een laadpaal voor thuis

Heb jij een elektrische auto en de ruimte om deze voor je deur te parkeren? Dan is de aanschaf van een elektrische laadpaal geen overbodige luxe. Met een eigen laadpaal hoef je nooit meer op zoek naar een beschikbaar laadpunt en rij je altijd weg met een volle accu. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je laadpaal aan wilt schaffen, zoals het type auto en de omgeving waar je woont. Geïnteresseerd in een laadstation thuis? Vul onze keuzehulp in en wij laten je zien welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw situatie!

Hoeveel kost een laadpaal thuis?

De aanschaf van een laadstation lijkt op korte termijn een flinke aanslag op de portemonnee. De laadpaal moet ten slotte eerst aangeschaft worden, waarna het station nog geïnstalleerd moet worden en daarnaast zijn er de periodieke kosten van het abonnement wat bij de laadpaal hoort. Wanneer deze stappen zijn uitgevoerd, is het echter tijd om te gaan besparen! Thuisladen is namelijk stukken voordeliger dan openbaar laden, zelfs met de periodieke abonnementskosten erbij opgeteld. Thuisladen kost in België ongeveer tussen de 22 en 30 cent per kWh, terwijl openbaar laden gemakkelijk drie keer zo duur kan zijn. Zo rekenen publieke laadpalen vaak al zo’n 0,69 per kWh voor snelladen.

Lees meer over de kosten van een laadpaal thuis
laadpaal thuis wallbox

Heb jij een huis ouder dan 10 jaar? Bespaar dan tot 15% BTW op een laadpaal thuis!

De aankoop van een laadpaal thuis kan momenteel een stuk voordeliger zijn, zo betaal je als je aan alle voorwaarden voldoet slechts 6% BTW in plaats van 21%. Deze belastingvermindering voor een laadpaal heeft eigenlijk alles te maken met de wettelijke regels voor de renovatie van woningen. In België is belastingverlaging van 15% mogelijk als je je huis omvormt, renoveert, rehabiliteert, verbetert, herstelt of onderhoudt. De aanschaf van een laadpaal valt, als je voldoet aan de juiste voorwaarden, onder de wet die de belastingvermindering mogelijk maakt. De belastingvermindering is 15% over het volledige bedrag inclusief BTW. Dit houdt in dat de BTW van 21% naar 6% wordt verlaagd. Benieuwd naar de voorwaarden? Lees onze blog over de renovatie wetgeving.

Lees meer over deze wetgeving
laadpaal thuis wallbox

Hoe krijg ik een laadstation thuis?

Een laadpaal brengt vele voordelen met zich mee, maar hoe krijg je het laadstation eigenlijk thuis? Een laadpaal is een elektrische installatie en maakt gebruik van relatief hoge spanning en stroom. We raden daarom altijd aan de installatie over te laten aan een gecertificeerde installateur.

Via onze website kun je een offerte op maat aanvragen voor een laadstation inclusief installatie door een van onze eigen erkende installateurs, waardoor je altijd zeker bent van een goede én veilig installatie.

Vraag een offerte op maat aan

Thuis laadpaal installeren

Na het aanvragen van de offerte, zal een van onze medewerkers aan de slag gaan om het formulier precies af te stemmen op jouw situatie en wensen. Dit wordt vrijwel altijd gebaseerd op het schouwformulier die van tevoren is ingevuld. Tijdens de installatie zal eerst de meterkast voorbereid worden. Onze installateurs plaatsen een aardlekautomaat en maken vervolgens een nieuwe stroomgroep aan. Het is mogelijk dat zij ook een module voor dynamic load balancing in de meterkast plaatsen.

Nadat de meterkast is voorbereid, is het tijd voor het plaatsen en installeren van het laadstation. De installateur zal via de meterkast een kabel trekken naar het laadstation buiten. De bekabeling wordt vervolgens ingegraven en netjes weggewerkt. Het laadstation zal uiteindelijk op een paal of aan de muur gehangen worden, waarna het systeem aangesloten en geactiveerd wordt. De installateurs ruimen na afloop alles netjes weer op en controleren of alles correct is aangesloten.

Soorten laadstations voor thuis

Er is tegenwoordig een breed aanbod in laadpalen, zowel zakelijk als particulier, maar welk station is nou geschikt voor jou? Ga je bijvoorbeeld voor een 1-fase of 3-fase laadstation? Kies je wel of niet voor dynamic load balancing? Wil je het station aan de muur of liever op een paal? De soort laadpaal hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, het type elektrische auto en je thuissituatie.

Lees meer over alle verschillende soorten laadpalen
laadpaal thuis evbox

De voordelen van een laadpaal thuis

Volle accu

Je hoeft nooit meer met een slechts halfvolle accu weg te rijden en de actieradius is daarom een stuk groter.

Geen wachtrijen

Je hoeft niet langer in de rij te staan voor een openbare laadpaal.

Voordelig

Je bespaart met een laadpaal thuis enorm veel geld! Thuisladen (of op je werk) is namelijk een stuk voordeliger dan openbaar laden.

Ideaal met zonnepanelen

Indien je thuis al zonnepanelen hebt, rij je klimaat neutraal en bespaar je nóg meer (gratis stroom).

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een laadpaal thuis

Ben je benieuwd wat Groenopladen.be voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

Vraag een offerte op maat aan